Ο παιδικός σταθμός LUDUS λειτουργεί από το 2008 σε έναν καταπράσινο χώρο 300 τμ. πλήρως ανακαινισμένο στο Μαρούσι.
Το προσωπικό του απαρτίζεται από εκπαιδευμένα άτομα με πτυχία αντίστοιχα των τμημάτων στα οποία απασχολούνται.
Οι εκπαιδευτικοί του σταθμού φροντίζουν τα παιδιά με ιδιαίτερη αγάπη και ευσυνειδησία, ενώ το παιδαγωγικό πρόγραμμα που ακολουθείται βασίζεται στη βιωματική διδασκαλία και πλαισιώνεται από πλούσιες δραστηριότητες εντός και εκτός των χώρων του σχολείου.

Η ονομασία του σταθμού προέρχεται από τη λατινική λέξη ludus, που σημαίνει παιχνίδι.
Άλλωστε, το παιχνίδι είναι η πρώτη γνώση, το πρώτο μοίρασμα, το πρώτο μάλωμα, το πρώτο φίλιωμα.
Με το παιχνίδι ανακαλύπτεις, δημιουργείς, εφευρίσκεις, μα πάνω από όλα χαίρεσαι το θαύμα που λέγεται ζωή. Όσο μπορούμε να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας το πιο ασφαλές και υγιές περιβάλλον να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους παίζοντας και μαθαίνοντας, να τα μεγαλώνουμε χαρούμενα και γερά, ώστε όταν έρθει η μέρα που θα κρατήσουν εκείνα στα χέρια τους τον κόσμο μας, να ξέρουμε ότι σταθήκαμε εκεί στην αρχή τους και τα φιλέψαμε αγάπη και χαρά.
Τα αφήσαμε να παίξουν και να μεγαλώσουν στην ώρα τους, ισορροπημένα και ασφαλή, ώστε να μην φοβούνται και να μην δειλιάζουν μπροστά στο παιχνίδι που λέγεται ζωή…

 

 

Σημείωμα Διευθύντριας

 

Ένας δικός μου παιδικός σταθμός ήταν πάντα ένα όνειρο ζωής για μένα.
Ένας παιδικός σταθμός που θα λειτουργούσε με τις δικές μου αρχές και αξίες, ένα νηπιαγωγείο που θα φρόντιζε τα παιδιά όσων μας τιμούσαν με την επιλογή τους, σαν οικογένεια.
Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό, έκανα το μεγάλο βήμα και τόλμησα να αγγίξω το όνειρό μου, δημιουργώντας τον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο LUDUS.

Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευλογία να εργάζεσαι με τα παιδιά και για τα παιδιά.
Δεν βρίσκω τίποτα πιο σπουδαίο κι ανώτερο στη ζωή από το να σμιλεύεις καθημερινά παιδικές ψυχές, γεμίζοντας και τη δική σου με αγάπη, τρυφερότητα και παιδικά χαμόγελα.
Αυτός είναι και ο στόχος μας εδώ στον LUDUS, να βλέπουμε τα παιδιά μας να έρχονται και να φεύγουν με το ίδιο λαμπερό χαμόγελο στα χείλη κάθε μέρα. Τότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πετύχει!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

   

Μετά τιμής

Μαρία Κορκή

Διευθύντρια

 

Σχετικά με εμάς